loading...

Kenali Ciri-Ciri Lelaki Gay Daripada Bentuk Jari Tangannya- Adakah Ada Pada Anda Atau Teman Anda?


Sehingga kini, tidak terdapat sebarang alat ataupun apps yang berkesan untuk mengenalpasti seseorang lelaki gay melainkan daripada pemerhatian mata sahaja Kebanyakkan lelaki gay mempunyai bentuk fizikal dan gaya yang berbeza dengan lelaki yang normal.


Sekiranya gayanya kemayu, gerakannya gemulai, atau pakaiannya necis dan wangi, barangkali kita akan terus bergumam dalam hati bahawa lelaki itu adalah seorang gay.

Ada juga mitos yang mengatakan, bahawa gay tidaknya seorang lelaki boleh dilihat dari jari-jemari tangannya. Ternyata, mitos ini ada benarnya. Hal ini disebut dengan digit ratio theory. Beberapa kajian telah membuktikan kebenarannya.

Cuba perhatikan jari tangan anda. Bila jari manis tangan kanan anda lebih panjang daripada jari telunjuk, itu bermakna anda punya banyak hormon testoteron dan cenderung lebih hiperaktif, agresif, dan tidak suka sesuatu yang lembap.

Sebaliknya, jika jari telunjuk lebih panjang daripada jari manis, bermakna hormon estrogen anda lebih banyak sehingga sifat anda pun cenderung sensitif dan emosional. Lantas, apakah orang yang jari telunjuknya lebih panjang bermakna homoseksual? Ternyata tidak juga.


Justeru orang yang panjang jari telunjuk dan jari manisnya sama panjang kebanyakan adalah homoseksual (baik lelaki atau wanita). Sebuah kajian yang dilakukan oleh Wndy M Brown dan pasukannya yang dimuatkan dalam Archieves of Sexual Behavior ikut menguatkan hal tersebut.

Dalam pengajiannya, Brown mendapati bahawa ada hubungan tak langsung antara nisbah panjang jari manis dan jari telunjuk dengan perilaku lesbian pada wanita. Mereka yang jari manisnya lebih panjang punya orientasi seksual sesama jenis.

Sementara itu, sebuah perkahwinan Gay telah berlaku di Sabah…


Beberapa keping gambar perkahwinan sejenis yang dikongsi di media sosial hari ini menarik perhatian netizen terutama masyarakat di Sabah kerana ia membabitkan dua lelaki yang dipercayai membuka perniagaan di daerah Tawau.


Gambar pasangan berkenaan yang dikongsi di facebook

“Walaupun perkahwinan ini seperti tidak mendapat tentangan dari masyarakat Cina, namun Tawaurian sama sekali TIDAK BERSETUJU dengan perkembangan ini”, pandangan daripada pengendali halaman Facebook Tawau.

Berikut adalah antara respon orang ramai:

Kimberly Hans “Dua2 Hensem tapi sayang… Kurang cerdik, bukan juga saya pandai tapi hurmm pandai2lah kamu fikir sendiri… Apa2 pun semoga Allah jauhkan bala dan bencana, semoga sentiasa dalam perlindunganya. jangan sebab kejahilan orang lain kita semua terkena…”

Jez Kaide Kun -Lantak dorang la… As long as dorang x kacau org dh la… Diri dorang, dorang tanggung la dosa sndri…apeda.. Dh la admin, x usah nk buka AIB org.. Biar jak la dorang.. Doakan jk dorang, ahahaha

Musthakhim Jaya– Satu jk mau ckp ..persiap kan diri dan ckupkan bekalan d akhirat kelak..bencana alam sna sni..kunyit sna sni..laki jdi pmpuan..pmpuan jdi laki..semua d atas kita tau tanda2 kiamat kecik sebelum yg besar nya..


Sumber- sayang sabah
Artikel berkaitan
Tujuh orang yang mengubah sejarah LGBT
Dalam banyak hal, saat ini adalah momen yang tepat untuk menjadi gay dan lesbian -dan LGBT pada umumnya.

Sudah semakin normal melihat pasangan sesama jenis berpegangan tangan di depan umum. Bahkan di berbagai belahan bumi, sekarang orang bisa merayakan pernikahan sesama jenis.

Namun, tiga bulan setelah pemungutan suara Brexit, serangan homofobia meningkat 147%. Kekhawatiran yang sama juga terjadi di benua seberang. Wakil Presiden Amerika, Mike Pence menetang pernikahan sesama jenis dan menandatangi sebuah undang-undang yang melegalkan sektor bisnis untuk menolak pelanggan gay dan transgender atas dasar kebebasan beragama. LGBT juga menghadapi risiko masalah kesehatan yang terus meningkat.

1. Karl Heinrich Ulrichs: Orang gay pertama yang secara terbuka men yuarakan hak-hak homoseksual

2. Barbara Gittings: Ibu gerakan hak-hak sipil LGBT

3. Harvey Milk: Orang gay terbuka pertama yang terpilih sebagai pejabat publik

4. Magnus Hirschfeld: Ayah dari transgenderisme

5. Audre Lorde: Penyair prajurit lesbian

6. Bayard Rustin: pahlawan hak-hak sipil gaY

7. Christine Jorgensen: transgender e ks -GI
loading...

0 Response to "Kenali Ciri-Ciri Lelaki Gay Daripada Bentuk Jari Tangannya- Adakah Ada Pada Anda Atau Teman Anda? "

Post a Comment

loading...
'));