loading...

Maksud Sebenar Simbol Peace Dan Asal-Usulnya ( Ustaz Azhar Idrus )






Dulu ada pernah terima satu Viral tentang simbol Peace. Yang menyatakan.. gaya Peace ni tak boleh kita buat dan guna pakai kerana ianya membawa maksud yang tak baik, yang membawa maksud anak syaitan. Ramai yang percaya dengan Viral ni. Tapi ada juga yang tak percaya. Saya pula bila dapat tahu tentang Viral tersebut melalui Whatsapp, saya tidak mempercayainya 100%. Saya hanya ragu-ragu eh betul ke tidak. Sahih ke tidak maklumat tu. Boleh percaya ke tidak orang duk kata simbol peace membawa makna anak syaitan. Saya di pertengahan. Di antara percaya atau tidak. Tapi kekadang saya buat juga la gaya peace bila bergambar kan sebab dah terbiasa haha. Dannn Alhamdulillah pada suatu hari (time awal-awal hari raya haritu) terjawab la sudah persoalan dan keraguan saya selama ni. Saya terjumpa satu video kat YouTube yang berjudul "benarkah simbol peace bermaksud anak syaitan?-Ustaz Azhar Idrus".

Benarkah Simbol Peace Bermaksud Anak Syaitan?


Soalan : Benarkah buat 'Peace' (simbol peace di tangan) maknanya Syaitan/anak Syaitan?

Jawapan :

Le ni (sekarang ni) banyak sangat benda-benda mengarut yang dibuat untuk membenarkan perkataan sendiri. Kalau buat tangan gini..setan. Buat gini setan. Dulu..baca al-fatihah bacaan setan. Habis setan belaka. Nak mengaji sungguh macam jadi ulama-ulama payah. Jangan duk reka hok baru.

Tak salah. Peace(tanda peace) satu isyarat sahaja yang diterima pakai bukan untuk budaya dah, bukan untuk agama diterima pakai. Dia isyarat-isyarat orang bisu, isyarat-isyarat yang difaham seluruh dunia.

Kalau buat gaya ni (telunjuk tangan di mulut) orang faham. Apa maknanya? Diam.
Kalau buat gini (gaya best)? Maksudnya bagus.
Kalau buat gaya gini (love gaya korea)? Haa ni mesti semua orang faham. Semua dunia pakai.
Begitu juga dengan buat peace. Maknanya kedamaian. Kita tengok umat Islam di Syria buat gitu (buat gaya peace) maksudnya takmo berperang dah,jangan berperang dah.
Info UAI :

1. Gaya peace bermaksud kedamaian, keamanan.

2. Gaya peace terbalik bermaksud poligami. Kekekeke (ni UAI gurau-gurau je >.<)

3. Gaya peace terbalik & setengah maksudnya kemaluan wanita (faraj). Haram membuat simbol ini.

Salam hormat kepada seluruh ummat Islam,

Sila perhatikan isyarat jari seperti gambar diatas.Mungkin anda pernah melihatnya dan ikut melakukannya terutama ketika bergambar.Ya,itu adalah simbol 'PEACE/KEAMANAN' seperti yang digembar gemburkan diseluruh dunia.Kita biasa melakukannya sebagai isyarat spontan terutama ketika bergambar.Tetapi berhati-hatilah,kerana ada sesuatu maksud terhadap 'simbolik' pada perbuatan tersebut ('V').Sekiranya anda belum mengetahui,sila ambil tahu sekarang.

Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).

Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).

Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah. Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud ; Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri)

Gambar sebelah kiri adalah simbol yang telah diubahsuai dan digunakan sekarang, gambar tengah adalah cabang asal 3 rukun gerakan syaitan atau kedamaian oleh syaitan dan gambar sebelah kanan adalah logo asal kumpulan Gereja Syaitan. Lihat gambar kecil berbentuk bunga di atas palang, ia adalah logo nazi.

Oleh itu berhati-hatilah,berpesan-pesanlah pada mereka yang belum mengetahui..krn jgnla kita membiarkan walau perkara yg sekecil ini,menjadi amalan dan budaya ummat Islam tanpa kita sedari.

WALLAHUALAM


"Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat..."
Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa'at kepada manusia lain.










loading...

0 Response to "Maksud Sebenar Simbol Peace Dan Asal-Usulnya ( Ustaz Azhar Idrus )"

Post a Comment